Om bloggen

 

Obstacle 013

Hagens stolthet, staudebedet foran huset slik det stod da vi flyttet inn i juli 2012. Her var det mange ukjente plantenavn.

Denne sia er ment som en notatbok og kunnskapsbase knyttet til

 • Kultur- og gjenstandshistorie fra middelalderen
 • rekonstruksjoner fra tida rundt år 1308
 • dreiing og annet strømfritt trearbeid
 • og hagen

Slik skal sia kunne fungere som inspirasjon og idébank også for andre som orienterer seg fram i jungelen av informasjon der ute.

Omreisende tredreiere på landet har aldri hatt det lett:

Der er ikke få familier i landet, hvis hele levevei lettelig fører dem bort fra det bosiddende og arbeidsomme livs sæder til fantelivets forvildelser; dette sees ret tydeligt på enkelte familier af kurvebindere, koppesvarvere (dreiere, der forfærdige simple træskåle), kostemagere, kludesamlere. – I Romsdalen traf jeg en koppesvarvers kone, som tilligemed sin halvvoxne datter en stor del af året igjennem slæbte sig viden omkring i bygderne med den tunge byrde af alskens trækjørler, og jeg syntes at måtte befrygte, at når hun kanske kom hjem igjen med fødevarer istedetfor trævarerne, så var det ofte folks medlidenhed, som hun havde at takke for dette held i en handel, der næsten så mig ud som et påskud for trygleri. (Eilert Sundt)

 

4 tanker om “Om bloggen

 1. Jan Erik Gjønnes

  Ut fra en Youtube-video laget jeg en «shaving horse». Prøvde å finne et norsk navn på denne, men lyktes ikke før jeg fant denne bloggen, og artikkelen om «bandkrakk». Ser at det også er andre interessante artikler her, så gleder meg til å lese videre. Takk!

  Svar
 2. Liv-Hege Harrang

  Hei! Takk for gode tips! Lurer på hvor du fikk kjøpt låvekledning i varierende bredde? Ser at den har vært fin på garasje/bod som vi holder på å bygge.
  Mvh. Liv-Hege Harrang

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s